Tagliatelle w maśle z kawiorem.

Pozostałe dwie łyżki kawioru wykorzystałam w przygotowaniu niezwykle prostego makaronu. Tylko domowe tagliatelle, masło i czarny kawior. Czy aż tyle? 😆

Tylko dwa dodatki, a tak współgrają i tworzą perfekcyjny duet. Smak masła otaczający makaron oraz krople kawioru padające na niego. Musicie spróbować!


Czas przygotowania: 60 minut

Porcja: 2

Składniki:

* czarny kawior

* masło

* przygotuj świeży makaron z tego przepisu

Zasada przy „pasta fresca all’uovo” jest taka, że na każde jajko przypada 100 g mąki. I jest to porcja na jedną osobę.


1. Zagotuj i posól wodę na makaron. Przygotowany płat na makaron pokrój na tagliatelle. Rozpuść masło.

2. Tagliatelle wrzuć na wrzątek. Ugotuj makaron al dente. Makaron wymieszaj z masłem. Podawaj wykończony kawiorem. Pycha!


Wpadnij również na mój instagram 🤗

Dodaj komentarz