Pozostałe dwie łyżki kawioru wykorzystałam w przygotowaniu niezwykle prostego makaronu. Tylko domowe tagliatelle, masło i czarny kawior. Czy aż tyle? 😆
Tylko dwa dodatki, a tak współgrają i tworzą perfekcyjny duet. Smak masła otaczający makaron oraz krople kawioru padające na niego. Musicie spróbować!
Czas przygotowania: 60 minut
Porcja: 2
Składniki:
* czarny kawior
* masło
* przygotuj świeży makaron z tego przepisu
Zasada przy „pasta fresca all’uovo” jest taka, że na każde jajko przypada 100 g mąki. I jest to porcja na jedną osobę.
1. Zagotuj i posól wodę na makaron. Przygotowany płat na makaron pokrój na tagliatelle. Rozpuść masło.
2. Tagliatelle wrzuć na wrzątek. Ugotuj makaron al dente. Makaron wymieszaj z masłem. Podawaj wykończony kawiorem. Pycha!
Wpadnij również na mój instagram 🤗