Zima pełną parą zawitała do nas! Spadł piękny pierwszy śnieg którego widok zachwyca nasze oczy. Zostało mi trochę świeżego sera i chciałam sprawić mężu przyjemność. Syrniki ukraińskie są tak proste w wykonaniu. Każdy sobie z nimi poradzi. Najlepiej smakują z miodem lub domowym dżemem.

Czas przygotowania: 15 minut
Porcja: 2
Składniki:
* 250 g domowego twarogu
* 1 jajko
* 3 łyżki mąki
* olej
Dodatkowo:
* mąka do obtaczania
* miód
* owoce i domowy dżem
1. Ser wymieszaj z jajkiem i mąką. Rozgrzej kilka łyżek oleju na patelni.
2. Trochę dodatkowej mąki wysyp na talerzyk. Łyżką odmierzaj ilość masy serowej i przekładaj na mąke. Kulaj w mące syrniki i przekładaj na olej. Smaż do złotego koloru. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Pycha!
Wpadnij również na mój instagram 🤗