Ukraińskie syrniki. Ekspresowe śniadanie!

Zima pełną parą zawitała do nas! Spadł piękny pierwszy śnieg którego widok zachwyca nasze oczy. Zostało mi trochę świeżego sera i chciałam sprawić mężu przyjemność. Syrniki ukraińskie są tak proste w wykonaniu. Każdy sobie z nimi poradzi. Najlepiej smakują z miodem lub domowym dżemem.


Czas przygotowania: 15 minut

Porcja: 2

Składniki:

* 250 g domowego twarogu

* 1 jajko

* 3 łyżki mąki

* olej

Dodatkowo:

* mąka do obtaczania

* miód

* owoce i domowy dżem


1. Ser wymieszaj z jajkiem i mąką. Rozgrzej kilka łyżek oleju na patelni.

2. Trochę dodatkowej mąki wysyp na talerzyk. Łyżką odmierzaj ilość masy serowej i przekładaj na mąke. Kulaj w mące syrniki i przekładaj na olej. Smaż do złotego koloru. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Pycha!


Wpadnij również na mój instagram 🤗

Reklama

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s