Turbo miód!

Znajomy teścia ma swoją pasiekę i co roku robimy u niego zapasy miodu. Tym razem teść pokazał mi mieszankę zwaną super miodem. Składa się ona z miodu, pierzgi oraz pyłku pszczelego. Zaciekawiona poszukiwałam więcej informacji w polskim internecie. I tak trafiłam na stronę Pana tabletki. Znajdziecie tam obszerny materiał na temat każdego z poszczególnych składników powyższej mieszanki oraz samego turbo miodu.

Pan tabletka proponuje inne proporcje niż znajomy teścia z pasieki. Nasza mieszanka zawiera więcej pyłku niż pierzgi. Wybór miodu zależy od Was. My używamy gryczany, lipowy lub wielokwiatowy.


Czas przygotowania: 10 minut

Porcja: duży słoik

Składnik:

  • 90 g pierzgi lub propolisu
  • 120 g pyłku pszczelego
  • słoik 0,5 miodu, mój ważył 620 g
  • dodatki: kardamon, cynamon, imbir lub owoce liofilizowane

Artykuł warty przeczytania na ⤵️


1. Zetrzyj, pokrój lub zmiel drobno pierzgę. Pyłek również zmiel lub zostaw w całości. My zostawiamy ponieważ porcję miódu zalewamy wodą i wypijamy rano. Wtedy pyłek rozpuszcza się i jest całkowicie przyswajalny.

2. Miód bardzo ostrożnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej nie przekraczając 40°C. Miód, pyłek, pierzgę oraz dodatki mieszamy dokładnie. Przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu.

3. Stosujemy 1 łyżkę dziennie dla dorosłej osoby. Najlepiej zacząć jednak od łyżeczki dziennie i obserwować nasz organizm. Naszą mieszankę przyjmuj również zachowując rozsądek i w przerwach. Pan tabletka też proponuję stosowanie turbo miodu w cyklach.

tydzień stosowania – 2 tygodnie przerwy

2 tygodnie stosowanie – 4 tygodnie przerwy

Stosowanie z umiarem wyjdzie tylko na dobre. Turbo miód wspomoże budowanie w jesienno zimowy czas naszej naturalnej odporności. Poza tym jest polecany przy chorobach jelit, zmniejsza ryzyko nadciśnienia, anemii, braku apetytu, czy zmęczeniu. Jednak należy pamiętać że nie ma magicznych środków, a turbo miód nie jest rozwiązaniem na wszystko.

Jedynym złotym środkiem jest umiar.


Wpadnij również na mój instagram 🤗


Dodaj komentarz