Muffiny jajeczne w tortilli.

Świetna kolacja lub śniadanie. Pożywne muffinki jajeczne z dodatkiem warzyw zapiekane w mini domowych tortillach. Smakują dobrze na zimno i na ciepło. Wykorzystaj warzywa jakie akurat masz w lodówce. A tortille robi się bardzo prosto i warto zrobić w domu zamiast kupować. Zabierzcie takie śniadanie do pracy i każdy będzie Wam zazdrościł!

Składniki:

* 2 jajka

* 1 łyżka śmietany

* 140 g wybranych warzyw

* sól, pieprz, papryka słodka

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Podsmaż lekko warzywa na patelni i dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Jak będą al dente przełoż do miseczki.

Rozbij jajka z śmietana i dopraw solą. Posmaruj lekko olejem formę do muffinek.

Wkładaj tortille do formy na muffinki, zalej jajkiem i rozłóż warzywa.

Piecz twoje muffinki przez 15-20 minut. Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s